Sport per 1 juli 2008 rookvrij

Per 1 juli 2008 wordt de hele sportsector tegelijk met de horeca, kunst- en cultuursector rookvrij. Roken in alle sportaccommodaties wordt vanaf die datum door de overheid niet meer toegestaan. Er mag wel gerookt worden in aparte afsluitbare rookruimten. In de kantine mag dus vanaf 1 juli niet meer worden gerookt. In feite wordt de situatie hetzelfde als bij u op kantoor of in het bedrijf waarvoor u werkt.

Teamwedstrijd

NOC*NSF kan zich voorstellen dat u vragen heeft over de nieuwe wetgeving. Speciaal voor u is een document gemaakt waarin de belangrijkste vragen en antwoorden t.a.v. de nieuwe wetgeving zijn opgenomen. Dit document is tot stand gekomen in samenwerking met sportbonden en het Ministerie van VWS.

Het Ministerie van VWS werkt op dit moment met diverse sectoren, waaronder ook de sport, samen om tot een handleiding te komen bij de nieuwe wetgeving. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer deze handleiding gepubliceerd wordt. NOC*NSF en de sportbonden hebben besloten u al eerder te informeren, zodat u meer tijd heeft om maatregelen te treffen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen. 

Het Ministerie van VWS gaat ook een invoeringscampagne voeren. Medio mei wordt de Nederlandse bevolking via TV, radio en print ingelicht over de nieuwe wetgeving. Aan deze invoeringscampagne wordt ook een website gekoppeld waar meer achtergrondinformatie is te vinden. Verder wordt gewerkt aan een handleiding ‘rookvrije horeca’ voor ondernemers en beheerders. Wanneer de handleiding en de website een feit zijn, zullen wij u informeren.

Dit om de invoering van de wetgeving zo eenvoudig mogelijk te maken voor de sportsector. Wij raden u aan de website van uw eigen club  in de gaten te houden voor de laatste informatie.