Over

Footbal Web begon het leven als een hobby-site terug. De maker (Gary Ekins) hielp bij het runnen van een site voor Kingstonian FC en had een aantal programma’s geschreven om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk actuele league tables, formuliergidsen, presentielijsten, etc. konden publiceren.

Het werd al snel duidelijk dat mensen die andere sites runnen een manier wilden om dergelijke informatie op hun eigen pagina’s op te nemen, maar zonder het gedoe van het invoeren van alle gegevens. Football Web was geboren, met het eenvoudige idee om resultaten te verzamelen en vervolgens andere mensen de mogelijkheid te geven om competitietabellen en andere informatie via javascript te publiceren.

In de loop der jaren is de site meerdere malen uitgebreid. De site is volledig geherstructureerd en klaar voor het seizoen 2012/2013, in de eerste plaats om de betrouwbaarheid tijdens de piekuren te verhogen. De site biedt nu – voor 20 divisies en verschillende bekerwedstrijden – live scores, volledige wedstrijden en resultaten, live competitietabellen, het laatste nieuws, verschijningsinformatie en vidiprinters.

Aan het begin van het seizoen 2015/2016 werd de site opnieuw herontworpen, ditmaal volledig responsief, zodat alle gebruikers, op welk apparaat ze zich ook bevinden, een optimale kijk- en interactie-ervaring hebben.

We hebben een iOS-app en hopen binnenkort een Android-app te hebben. We hebben 330 verschillende Twitter accounts, die alle scores en nieuws publiceren zodra we ze ontvangen hebben. We hebben een live updates systeem, waarmee niet-league teams alle informatie over hun wedstrijden kunnen publiceren.